Skip to content

Avaus förändrar spelplanen för konsulttjänster – lanserar AI-drivna ‘avausGPT’

Avaus, den ledande nordiska konsultbyrån specialiserad på data- och AI-driven marknadsföring och försäljning, har lanserat sitt senaste initiativ – avausGPT. Denna moderna AI-modell har tränats med hjälp av Avaus dokumenterade erfarenhet och expertis för att hjälpa företag att bli mer datadrivna och göra bättre beslut. Den kommer att börja användas för kundleveranser med start i maj.

 

AI förändrar spelreglerna för många branscher, inklusive konsultbranschen. Nu förstärker Avaus sin position som den ledande datadrivna konsultbyrån i Norden genom att lansera avausGPT – en verktygslåda som erbjuder stora fördelar till företag som vill driva datadrivna transformationsinitiativ. Den bygger på den senaste tekniken för LLM:s (Large Language Models). 

 

Med avausGPT kommer Avaus-teamets förmåga att driva datadrivna transformationsinitiativ för sina kunder att förbättras ytterligare. Detta gör det möjligt för kunder att effektivisera processer, automatisera uppgifter och kompetensutveckla sina organisationer snabbare och mer effektivt än någonsin tidigare. Avaus tar med avausGPT nästa steg i sin strategi för att erbjuda standardiserade transformationsprocesser för företag som vill bli datadrivna.

 

“Traditionella konsultbyråer försöker ofta återuppfinna ljulet för varje kund. Det här kommer inte längre att fungera inom mera komplexa domäner som datadriven transformation”, säger Emma Storbacka, VD på Avaus. “Vi har samlat all vår kunskap om kunddata, marknadsföringsteknik och förändringsledning i interna bibliotek och handböcker. Vi kallar detta för Avaus Factory. Vi använder denna information för att hjälpa företag att bli datadrivna och minska riskerna för misstag. Nu tränar vi en AI-modell, avausGPT, med all denna information på ett säkert sätt”

 

Skapar tid för det värdedrivande – förändringsledning och kompetensutveckling

Som ett första steg kommer avausGPT att se till att all Avaus omfattande kunskap och erfarenhet är tillgänglig för alla konsulter och, via dem, alla kunder. Tekniken kommer att stödja, inte ersätta, mänskliga råd och beslutsfattande, och den kommer att gynna både konsulter och kunder, genom att kvalitetssäkra och påskynda processer. Verktyget lanseras offentligt den 11 maj på Avaus Expert Talks i Stockholm.

 

Visionen för avausGPT är att stödja Avaus i att vara en AI-säkrad rådgivningsverksamhet, med en kommersiell modell utvecklad mot mer produktions- och värdebaserad prissättning. Medan tekniken fortfarande är ny och applikationsområdena utforskas, har avausGPT redan använts av några av Avaus konsulter för att skapa större värde och bättre insikter i de kundprojekt de driver. 

 

“Detta är bara det första steget, potentialen för att skala den kunskap Avaus har inom nya typer av tjänster är oändlig. En teknisk vändpunkt har inträffat, driven av generativ AI och cloud computing”, säger Eldar Terzic, nyutnämnd CTO på Avaus. “Avaus-teamet som för närvarande arbetar med detta är entusiastiska över möjligheterna. ​​Med AvausGPT kommer vi att kunna automatisera vissa uppgifter, vilket gör att våra konsulter kan fokusera mer på viktiga ämnen som att hantera storskaliga förändringar och utveckla kundernas företagsledning. Det kommer att göra processen mer effektiv och strömlinjeformad.”

 

Avaus söker strategiska tänkare som vill framtidssäkra sin karriär

Alla Avaus anställda deltar i träningen av den första versionen av modellen, men för att förfina den ytterligare, kommer nyanställningar att göras under sommarmånaderna. Avaus söker personer med nyfikenhet, samt strukturerad, strategisk tänkande- och skrivarförmåga. Det krävs inga tekniska färdigheter för att delta i träningen av modellen, vilket gör detta till ett utmärkt tillfälle för kompetensutveckling för alla som vill framtidssäkra sin karriär.

 

Länkar:
Läs mer om Avaus angreppssätt: https://www.avaus.com/avaus-factory/ 

Lär dig mer om generativ AI: https://www.avaus.com/generative-ai/ 

Ansök till att träna modellen: https://careers.avaus.com/ 

Registrera dig till Avaus Expert Talks (gratis): https://www.avaus.com/avaus-expert-talks-stockholm-11th-may-2023/ 

 

Om Avaus: Avaus är en transformationspartner för företag som vill bli datadrivna och kundcentrerade. Teamet består av 130+ konsulter inom strategi, data och analys samt teknologi. Avaus finns i Stockholm, Helsingfors, München, Gdansk och Milano.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Emma Storbacka, CEO, emma.storbacka@avaus.com
Eldar Terzic, CTO, eldar.terzic@avaus.com
Paola Banegas, Head of ​​Talent Acquisition, paola.banegas@avaus.com

×

Willkommen!

Möchtest du lieber auf Deutsch weiterlesen? Kein Problem, du kannst auch weiterhin auf der englischen Hauptseite stöbern. Wähle unten einfach deine Präferenz: