Skip to content
AI  •  Algorithmic  •  Artificial Intelligence  •  Data-Algo-Action

Kokbok med 50 konkreta recept skall sätta fart på AI-revolutionen

Pressmeddelande 7.11.2019

Avaus kokar soppa på data i svenska företag:
Kokbok med 50 konkreta recept skall sätta fart på AI-revolutionen

 

Analys- och datakonsulten Avaus har publicerat en kokbok med konkreta tips och råd till företag som vill öka sin konkurrenskraft och lönsamhet genom att resultatdrivna marknadsföringen med AI. De sammanlagt 50 recepten utgör en handbok för alla som jobbar i kundgränssnittet – från innehållsproducenter till marknadschefer.

Enligt Emma Storbacka, VD för Avaus, talar alla om artificiell intelligens men väldigt få jobbar med det. Storbacka tror att företag snabbt kan uppnå ökad tillväxt och flera konkurrensfördelar med AI redan nu. “Vi har på allvar jobbat med själv lärande algoritmer sedan 2015. Kokboken är vår syn på hur man tar det första AI-steget,” säger Storbacka. “Vi har haft ett team på 20 personer involverade i framtagandet av boken, så detta är samtidigt ett dokument av våra erfarenheter med våra kunder.”

Storbacka säger att alla framgångsrika företag, inom kort kommer att använda sig av avancerade algoritmer i de flesta av sina processer. Stora företag bör ta lärdom av hur Youtube, Facebook, Spotify och Netflix ständigt utvecklar nya algoritmer och finjusterar sina gamla.

 

Börja smått, skala upp vartefter

Avaus chefsanalytiker Ola Ottosson säger att det är viktigt att välja vilka recept man börjar med på basen av var den största affärsnyttan förväntas ligga. Recepten är avsedda att utföras som piloter som hjälper företagen att utvärdera nästa steg. Om de initiala resultaten är goda, skalar man upp. “Våra recept omfattar allt från automatiska personaliserade produktrekommendationer till hur man optimerar en mediabudget,” säger Ottosson. Enligt honom var avsikten med kokboken också att demonstrera hur breda användningsmöjligheter AI har redan i dag. “Det gäller bara att komma igång”.

Ottosson säger att kokboken bygger på tanken att företag skall kunna utföra AI-recepten själva utan konsulthjälp. “Men naturligtvis hjälper Avaus till lite grann, om det behövs,” tillägger han snabbt.

 

Du hittar Avaus Kokbok här: www.avaus.com/cookbook

 

För mer information, kontakta:

Emma Storbacka, emma.storbacka@avaus.com
Ola Ottosson, ola.ottosson@avaus.com

 

Avaus hjälper företag med agila affärslösningar främst inom marknadsföring och kundrelationer. Avaus kombinerar kunnande i data, analys och teknologi. Företaget har 135 anställda i Norden, Tyskland och Polen.

×

Willkommen!

Möchtest du lieber auf Deutsch weiterlesen? Kein Problem, du kannst auch weiterhin auf der englischen Hauptseite stöbern. Wähle unten einfach deine Präferenz: