Skip to content

Branschupprop – datadrivna byråer vill profilera sig som egen grupp på marknaden

En grupp byråer, som erbjuder data- & teknologilösningar för marknadsförare och reklamköpare, har gått ihop för att uppmärksamma branschen på den pågående förvandlingen av byrålandskapet. Gruppens första initiativ är att få med data & teknologi som en egen kategori i Årets byrå undersökning.

Linda Hellström, Kaplan / Anders Nygren, Peregrine / Emma Storbacka, Avaus / Robert Skölfman, Regi. Bild: Suvi Krook

 

Initiativtagare är Emma Storbacka, vd för datakonsulten Avaus, som anser att data- och teknologibyråerna alltför länge varit i skymundan i landskapet. “Vi har blivit både fler, större och allt viktigare för våra kunder. Vi är minst lika strategiska partners som som medie-, reklam- och PR-byråerna. Därför behöver vi en egen kategori”, säger Storbacka.

Emma Storbacka, CEO, Avaus

 

Regi Research & Strategi som genomför och arrangerar kvalitetsstudien Årets Byrå i Sverige, Norge och Finland, tycker att tajmingen är rätt för att lyfta fram byrågruppen. “Vi går mot en värld där det mesta styrs av data samtidigt som teknologin spelar en nyckelroll i både reklam, marknadsföring och kundhantering” säger Robert Skölfman, vd på Regi. Han är glad för att initiativet för den egna kategorin har tagits av byråerna själva.

 

“Vi har funderat på branschtillhörighet i många år, –  det finns en omognad i hur man lägger upp sin grupp strategiska samarbetspartners hos kunder idag. Vi aktörer är ju alla en blandning av teknikkonsulter, marknadsförare och transformationspartners – vilket inte alltid passar in i den traditionella samarbetesmallen för byråer”, säger Linda Hellström från Kaplan/Accenture Interactive.

 

En annan kategorideltagare, Anders Nygren från NoA Connect tillägger – “Att samarbeta på att utveckla marknaden vinner vi alla på, därför var vi snabba på att haka på uppropet. Många marknadschefer har svårt att hänga med i den tekniska utvecklingen och behöver därför en långsiktig partner som finns där som stöd på resan”

 

Branchgruppen består hittills av Avaus, Curamando, Dentsu Data Labs, Isobar, Kaplan, Miltton Insights samt NoA Connect, och och ett flertal andra byråer väntas följa efter. Av dessa var endast Avaus med i Årets Byrå sedan innan, då i kategorin “Digitalbyrå”.

 

 

För mer information, vänligen kontakta:

Emma Storbacka, vd Avaus 076 051 8087

Linda Hellström, md Kaplan, 076 112 1909

Anders Nygren, vd NoA Connect,  073 346 0006

Robert Skölfman, vd Regi 070 770 53 85

 

 

Om Regi och Årets Byrå 2021:

Årets Byrå startades år 2000 av analysföretaget Regi Research & Strategi och är idag den största branschstudien inom kommunikationsområdet där man utvärderar samarbetet mellan byrån och företaget i frågor som berör kommunikation, kundupplevelse och kundinsikt. Årets Byrå ordnas i samtliga nordiska länder och totalt deltar ca 300 byråer i sammanlagt 15 kategorier. Finalisterna offentliggörs i januari och vinnarna utses i mars 2021.

 

I Sverige stöds branschstudien av KOMM, Sveriges Annonsörer, Sveriges Marknadsförbund, Sponsring och Eventsverige samt Resumé som mediepartner. Årets Byrå genomförs även i Norge och Finland.

×

Willkommen!

Möchtest du lieber auf Deutsch weiterlesen? Kein Problem, du kannst auch weiterhin auf der englischen Hauptseite stöbern. Wähle unten einfach deine Präferenz: